Vanuit inzicht en begrip kun je makkelijker vergeven

Twee koppen koffie op een tafelIk ben een ontzettende fan van de Wet van Aantrekkingskracht. Ik schreef er al over in een eerdere blog en ook in mijn filmpje (wordt op dit moment door een lieve vriend gemaakt) spreek ik er over. Ik lees erover, ik werk ermee en ik vertel er nog meer over…

Het universum is net een grote kopieermachine

Want als je je eenmaal bewust bent van deze wet en besluit om ermee samen te werken, dan kun jij gaan bouwen aan een leven in overvloed. Dat klinkt natuurlijk super easy. En eigenlijk is het dat ook wel, in de zin van dat je geen diepgaande studie hoeft te volgen of dat het je mega veel geld moet gaan kosten. Maar echt makkelijk is het ook niet.

Je moet je namelijk constant bewust zijn van je gedachten. En van je woorden, dus de dingen die je zegt. En hoe je ze zegt. Beslissingen nemen en geen moment twijfelen aan jezelf en de keuzes die je maakt. Weten dat de situatie die jij voor jezelf wenst al bestaat en daar naar handelen…

Je komt gegarandeerd de nodige uitdagingen tegen en juist in die lastige momenten zorg je dat je bewust bent en blijft van de vibratie die je uitzendt en zo nodig verhoogt zodat je niet MEER van dezelfde uitdaging aantrekt… Het universum is namelijk net een grote kopieermachine die steeds maar kopieën van jouw gedachten produceert. Uiteindelijk is er maar één manier om hier verandering in aan te brengen. Je moet je gedachten hierover veranderen. Nee, eenvoudig is het zeker niet. Wel super gaaf en nog super gaver als je eenmaal merkt dat het echt voor je werkt!

Waar je mee bezig bent trek je aan: een interessante DVD in dit geval

Gisteravond zag ik de DVD (ja, ik heb nog zo’n apparaat) ‘You can heal your life’, van Louise Hay. Het was een oudje – gevonden in de bieb – maar de titel had mijn interesse 100% gewekt. Ik hou van healen, dat is wat we met Reiki doen. En waarvan ik wil dat zoveel mogelijk mensen dit leren zodat zij ook kunnen beginnen zichzelf te healen. En ook met yoga ben je actief bezig met het zelfgenezingsproces van je lichaam. Via yin yoga ruim je bijvoorbeeld energieblokkades in je meridianen op.

Prachtig overigens om dan ‘de Wet’ in werking te zien (waar je mee bezig bent, trekt je aan), want ook in deze film ging het er vooral over hoe gedachten, woorden en handelingen je leven beïnvloeden (‘healen’). En hoewel het allemaal wat Amerikaans is, resoneerde het zeker. Je kunt hier de trailer zien. En in de Centrale Bibliotheek in Den Haag kun je ‘m lenen.

Vergeving, niet makkelijk, maar zo belangrijk

In de film werd nog een ander punt besproken dat ook resoneerde, maar op een andere manier. Er werd gesproken over vergeving en dat dit zo belangrijk is. Heel kort door de bocht kwam het er op neer dat de hoofdpersoon heel vervelende dingen is overkomen toen ze nog een klein meisje was en ze was ervan overtuigd dat dit (mede)oorzaak was van haar ziekte. Mede door vergeving heeft ze zichzelf beter gemaakt.

Dit is niet de eerste keer dat ik dit tegenkom! Meerdere keren, via meerdere invalshoeken heb ik ditzelfde gehoord. En elke keer denk ik dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Want het lastige punt is dat je wel kunt ZEGGEN dat je iemand vergeeft, maar als je dit niet VOELT, dan heeft het geen enkel effect (voor jou dan niet, de ander zal allang blij zijn om te horen dat hij/zij vergeven is). Want je GEVOEL zendt een vibratie uit. Dus, als je iets zegt, maar niet zo voelt, dan blijf je meer van hetzelfde GEVOEL aantrekken. Oke, ik moet dus mijn gevoel aan zien te passen. Maar hé, hoe doe ik dat? Ik voel wat ik voel en dat kan ik niet veranderen ☹ maar ik wil het eigenlijk wel. Herkenbaar?

Er is geen goed of slecht

En toen schoot me een passage uit een boek dat ik laatst las in mijn hoofd  Ken je de uitdrukking ‘er is geen goed of slecht’? Een situatie is zoals het is en het is de manier waarop JIJ er tegenaan kijkt dat bepaalt of iets goed of slecht is. Het is echt waar. Dit stuk gaf me INZICHT, en met inzicht komt BEGRIP en vanuit begrip kun je veel makkelijker vergeven…

Ik wil je de passage niet onthouden, daarom heb ik het voor je overgetypt en hieronder neergezet. Mij heeft het geholpen om inzicht te krijgen. Het gaat over een kleine ziel in de hemel, die een bepaald aspect van zichzelf wil ervaren en een gesprek met God heeft.

  • Er wordt gesproken over God en ‘Ik’. Verander dit gewoon naar Universum, Het Al, De Bron, Levensenergie o.i.d. Daar waar jij je prettig bij voelt. 
[su_panel]

Je mag kiezen welk deel van God je wilt zijn, zei Ik tegen de kleine ziel. “Jij bent de absolute godheid die zichzelf ervaart. Welk aspect van de godheid zou jij nu als jou willen ervaren?’ ‘Bedoelt u dat ik mag kiezen? vroeg de kleine ziel wat ongelovig. En Ik antwoordde: ‘Ja, je mag kiezen welk aspect van de godheid je maar wilt ervaren in, als en door jou.’ ‘Oke, zei de kleine ziel, ‘dan kies ik vergevingsgezindheid. Ik wil mijn Zelf ervaren als dat aspect van God dat men vergevingsgezindheid noemt.’

Nou, zoals je kunt begrijpen schiep dat nogal een uitdaging. Er was niemand om te vergeven. Ik heb alleen maar perfectie en liefde geschapen. ‘Niemand om te vergeven?’ vroeg de kleine ziel wat ongelovig. ‘Niemand,’ herhaalde Ik. Kijk om je heen. Zie je ook maar één ziel die minder perfect, minder prachtig is dan jij?’. Daarop draaide de kleine ziel zich om en zag tot zijn verbazing dat hij werd omringd door alle zielen in de hemel. Ze waren van heinde en verre uit het koninkrijk gekomen omdat ze hadden gehoord dat de kleine ziel een ongewoon gesprek met God had. ‘Ik zie niemand die minder perfect is dan ik!’ riep de kleine ziel uit. ‘Wie moet ik dan vergeven?’

Op dat moment stapte er uit de menigte een andere ziel naar voren. ‘Je mag mij vergeven’ zei deze vriendelijke ziel. ‘Waarvoor?’ vroeg de kleine ziel. ‘In jouw volgende fysieke leven zal ik iets doen zodat jij me kunt vergeven,’ antwoordde de vriendelijke ziel. ‘Maar wat? Wat zou jij, een wezen van een dergelijk perfect licht, kunnen doen zodat ik je zou willen vergeven?’ wilde de kleine ziel weten. ‘O,’ glimlachte de vriendelijke ziel, ‘ik ben ervan overtuigd dat we wel iets zullen kunnen bedenken.’ 

‘Maar waarom zou je zoiets willen doen?’ De kleine ziel kon maar niet begrijpen waarom een perfect wezen zijn vibratie zoveel wilde verminderen dat hij echt iets ‘slechts’ kon doen. ‘Dat is niet zo moeilijk,’ legde de vriendelijke ziel uit, ‘Dat doe ik omdat ik van je houd. Jij wilt je Zelf toch ervaren als vergevingsgezindheid?’ Bovendien heb jij hetzelfde voor mij gedaan.’ ‘Is dat waar?’ vroeg de kleine ziel. ‘Natuurlijk. Weet je dat niet meer? Wij waren Alles van Alles, jij en ik. We zijn het op en het neer van Alles geweest, en het links en het rechts ervan. We waren het hier en het daar van Alles en het nu en toen. Wij zijn het groot en het klein ervan geweest, het mannelijke en het vrouwelijke ervan, het goede en het slechte ervan. We zijn allemaal het Alles van Alles geweest.

En dat hebben we in overleg gedaan zodat ieder van ons zich kon ervaren als het belangrijkste deel van God. Want we hebben begrepen dat in afwezigheid van Wat je niet bent, dat Wat je bent niet bestaat. Als er geen koud is, dan kun je niet warm zijn. Als er geen droevig is, dan kun je niet blij zijn, zonder zoiets als slecht kan de ervaring van goed niet bestaan. Als je ervoor kiest iets te zijn, dan moet iets of iemand dat/die daarvan het tegenovergestelde is ergens in het heelal tevoorschijn komen om dat mogelijk te maken. ‘Ik wil er maar één ding voor terughebben,’ verklaarde de vriendelijke ziel. ‘Wat je maar wilt! Alles’, riep de kleine ziel. Hij was opgewonden nu hij wist dat hij elk goddelijk aspect van God kon ervaren. Nu begreep hij het plan.

‘Op het moment dat ik je helemaal in elkaar sla,’ zei de vriendelijke ziel, ‘op het moment dat ik het ergste met je doe wat jij je ooit hebt kunnen voorstellen, op datzelfde moment…. Moet je je herinneren Wie ik echt ben.’ ‘O, dat zal ik niet vergeten!’ beloofde de kleine ziel. ‘Ik zal je net zo perfect zien als nu, en ik zal me herinneren Wie je bent, altijd.’

[/su_panel]

Mooi nietwaar?

Liefs van Debby

Debby Kluyskens-Zonneveld zittend op de grond voor een schoolbus

Ben je geïnspireerd om zelf reiki te leren? Dat kan natuurlijk 😊. Wil je meer weten? Hier lees je wat een cursus Reiki 1 en 2 je brengt. Heb je al Reiki 1 en 2 gedaan, dan is de Reiki 3A een mooi vervolg. Hopelijk tot ziens!

Lees ook mijn andere blogs: