Hoe ik als Reiki Master aankijk tegen Corona

Wat een rare tijd is dit. Zoveel onzekerheid, zoveel angst bij zoveel mensen…
Toch merk ik dat ik heel rustig kan blijven. En probeer te overzien wat er ‘achter’ het Corona virus steekt.

Van dualiteit naar eenheid

Lange tijd wordt er al gesproken over het overgaan van de 3e naar de 5e dimensie. Van dualiteit, gescheidenheid en schaarste naar eenheid. Naar een mooiere wereld waarin de grondstoffen eerlijker verdeeld zijn en waarin alle mensen worden voorzien in hun basisbehoeften. Waarin we weer in contact staan met de natuur en de mensen om ons heen…

Klinkt dat niet heerlijk? Is dat niet een fantastisch vooruitzicht? Word je daar niet blij van? Hou je daar aan vast! Want ik geloof diep dat wat er op dit moment in de wereld gebeurt, een eerste stap is naar deze nieuwe wereld.

Dat klinkt raar. Want als je nu om je heen kijkt, dan zie je veel angst en verdriet om je heen. En het is ook angstig. En het is ook verdrietig als er mensen ziek zijn en uiteindelijk overlijden. En natuurlijk wil je dit niet. En al helemaal niet voor jouw geliefden. En het is onzeker. Want de hele economie ligt op zijn gat. Je mag de deur niet meer uit, je werk is onzeker en daardoor ook je inkomen. En je hebt geen idee hoe lang dit gaat duren en hoe het voor jou gaat aflopen.

Maar weet je? Als er niks veranderd, dan verandert er ook niks. Haha dat lijkt een open deur, maar denk er maar eens over na. Om die mooie wereld te kunnen realiseren moet er zo ontzettend veel veranderen. En denk je dat de mensen dit tot een maand geleden vrijwillig zouden doen? Ik geloof er helemaal niks van.

Chaos is nodig

Om iets te veranderen is er eerst chaos nodig. Chaos om tot inzichten te komen, om opnieuw orde op zaken te kunnen stellen, om nieuwe systemen te kunnen bedenken hoe het dan wel moet. Hoe het beter kan. Om betere prioriteiten te kunnen stellen waar meer mensen profijt van hebben. Net als wanneer je je huis grondig opruimt. Dan maak je eerst meer rommel. Je haalt dingen overhoop, bekijkt of je het nog nodig hebt, en gooit het dan wel of niet weg. Resultaat: je huis heeft geen onnodige ballast meer en is netjes opgeruimd.

De Wet van Aantrekking werkt nog steeds!

Ik weet ook niet hoe het straks zal gaan. Maar wat ik wel weet is dat de Universele Wetten niet veranderen. De Wet van Aantrekkingskracht werkt nog steeds! Ik heb geen invloed op de beslissingen die het kabinet neemt. En ik heb ook geen flauw idee hoe we er met z’n allen over een half jaar voor staan. Ik heb WEL invloed op mijn eigen gemoedstoestand. Ik kan WEL invloed uitoefenen op hoe ik mij voel. En ik kan dat gevoel onderzoeken en op die manier groeien in bewustzijn.

Mijn persoonlijke aanpak om kalm te blijven

Mentaal

Ik probeer zoveel mogelijk angstige berichtgeving over te slaan
Hiermee bedoel ik berichten die jouw trilling verlagen. Qua berichtgeving ben ik bij. Ik weet wat de ‘normale’ media aan berichten uitzendt en ik weet wat de ‘alternatieve’ media aan berichten geeft. Jij misschien ook. Ik filter eruit wat met mij resoneert. De rest laat ik langs me heen glijden en geef ik geen aandacht. Want ik weet dat alles wat ik aandacht geef, groeit 😉

Ik heb vertrouwen in de mensen
Hoewel we nu fysiek wat minder bij elkaar kunnen zijn, zie ik toch mooie en leuke initiatieven ontstaan. Bijvoorbeeld mensen die ‘virtueel’ bij elkaar eten met behulp van hun telefoon.
Ik heb er ook vertrouwen in dat mensen (als de wereld weer in rustiger vaarwater is) betere keuzes zullen maken. Dat de juiste beroepsgroepen gewaardeerd zullen worden en dat er vanuit de industrie ruimte komt voor minder milieubelastende oplossingen. (Die er volgens mij allang zijn, maar die tot nu toe tegen werden gehouden vanwege financiële belangen😉).

Ik geniet van zoveel mogelijk dingen. Van mijn gezin, de lieve cursisten, de mooie natuur om me heen.

Fysiek

Uiteraard doe ik mijn yoga en reiki. Dit houdt mijn energie hoog en mijn lichaam gezond. Ik zorg ook dat ik veel buiten ben (wandelen) om goed te kunnen blijven aarden.

Vitamine C
Ik slik altijd al extra vitamine C, maar nu nog meer. Ik kan een hele workshop houden over het belang van vit. C, maar neem voor nu maar aan dat je lichaam altijd schreeuwt om meer. Daarnaast neem ik ook dagelijks een vitamine D3.

Curcumine Superieur C3, het extract uit kurkuma
Elke dag 1 pil. Via deze site kun je van alles lezen over dit fantastische 100% natuurlijke antibioticum.

528 Herz. De muziek die mijn cellen op DNA-niveau heelt
Ik luister graag naar muziek die mijn cellen heelt, en jij luistert lekker naar jouw favoriete muziek.

Inspirerende filmpjes op youtube
Ik kijk bijvoorbeeld nu filmpjes van Deepak Chopra die veel van zijn wijsheid online deelt en dagelijks een meditatie doet.

Ik lees inspirerende boeken zodat ik die kennis weer door kan geven aan jullie

Hamsteren gebeurt vanuit liefde
Ik realiseer me dat mensen die hamsteren, dit doen vanuit liefde. Het is makkelijk om te oordelen, maar feit is dat je niet weet wat er aan de hand.
Misschien doet iemand boodschappen voor mensen die dit zelf niet kunnen. Ik snap dat je nu denkt, nee… dit doen zij vanuit angst. Maar weet je, angst is de tegenhanger van liefde. En uiteindelijk is ook angst, een uiting van liefde. Mensen zijn bang dat hun geliefden te weinig eten hebben. Dus vanuit liefde zorgen zij dat er boodschappen in huis zijn om goed voor ze te kunnen zorgen.
Is dit verstandig? Dat is een andere discussie. Daar heb ik het nu niet over. Probeer de intentie achter de daad te zien en je zult zien dat het uiteindelijk altijd over Liefde gaat.

Voel je hoe anders dit voelt? De daad is nog steeds dezelfde: er wordt gehamsterd. Maar je gevoel erover is veel positiever dan wanneer je oordelend en boos bent 😊

Het is echt een bijzondere tijd die we meemaken. Veel onzekerheid, angst en chaos. Toch heb je ervoor gekozen om op dit moment op de aarde geïncarneerd te worden. En je bent uitgekozen, realiseer je dat dat niet voor niets is!

Sta op! Verspreid je liefde en je licht, weet dat we één zijn en heb vertrouwen. Blijf zo positief als mogelijk is voor jou en steek een helpende hand uit. Wees ook niet bang om om hulp te vragen. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen jou willen helpen.

Succes, sterkte en blijf gezond!

Liefs, Debby

Debby Kluyskens-Zonneveld zittend op de grond voor een schoolbus

Ben je geïnspireerd om zelf reiki te leren? Dat kan natuurlijk 😊.Wil je meer weten? Hier lees je wat een cursus Reiki 1 en 2 je brengt. Heb je al Reiki 1 en 2 gedaan, dan is de Reiki 3A een mooi vervolg. Hopelijk tot ziens!

Lees ook mijn andere blogs