Is reiki iets voor jou? Check deze stellingen

Herken je jezelf in één van de volgende stellingen?

  • Ik wil graag beter in mijn vel zitten, maar wel op een natuurlijke manier zonder veel medicijnen
  • Ik wil mijn kind/man/vrouw/gezin/familie/medemens graag helpen
  • Ik wil bijdragen aan een mooiere wereld
  • Ik zoek naar meer balans in mijn leven
  • Ik wil minder stress ervaren
  • Reiki popt op in mijn leven, maar ik heb er tot nu toe nog niks mee gedaan
  • Ik denk dat ik hoog gevoelig ben en daar wil ik graag mee leren omgaan
  • Ik wil graag groeien in bewustzijn, maar ik weet niet zo goed hoe dit aan te pakken
  • Ik wil onvoorwaardelijk van mezelf leren houden
  • Ik wil graag onafhankelijker worden

Vaak merk ik dat mensen zich niet herkennen in één uitspraak, maar in bijna allemaal!

Maar zelfs al herken je je maar in één uitspraak, ook dan is dit hét moment om reiki te gaan leren. Want als jij een reikicursus hebt gedaan, dan kun je met alle bovengenoemde stellingen aan de slag! Hieronder leg ik uit waarom.

Reiki en beter in je vel zitten op een natuurlijke manier

De reiki-energie ondersteunt het zelf genezend vermogen van jouw lichaam en van je geest. Elk moment dat jij jezelf reiki kunt geven, werk je aan het herstel van blokkades in je lichaam en help je je lichaam beschadigd weefsel te herstellen. Gezond weefsel trekt geen reiki-energie aan, beschadigd weefsel juist wel. Je grijpt minder snel naar medicijnen en er wordt gezegd dat je met reiki de werking van je medicatie zelfs kunt versterken. Waardoor je uiteindelijk mogelijk minder medicatie nodig hebt.

Reiki en het helpen van de mensen om je heen

Als jij de inwijdingen 1 en 2 in het Reiki Usui systeem hebt ontvangen, dan kun je niet alleen jezelf behandelen, maar óók degenen om je heen. Bijvoorbeeld je kind, man, vrouw, hond of plant. En als jij de Reiki 2 inwijding hebt ontvangen, dan kun je dit zelfs op afstand doen, waardoor de daadwerkelijke behandeling voor jou en de ontvanger minder impactvol is. Je kunt dan immers iemand behandelen wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld wanneer je ’s avonds in je bed ligt). Jullie hoeven elkaar niet meer ‘in het echt’ te ontmoeten.

Reiki en jouw bijdrage aan een mooiere wereld

Een hele mooie intentie! Op het moment dat jij kunt bijdragen aan het welzijn van jezelf en/of van een ander, dan ben je al bezig met het mooier maken van onze wereld. We zijn immers allemaal met elkaar verbonden. In de YogaReiki appgroep doen we een beroep op elkaar voor onszelf of onze geliefden. De gebundelde reikikracht wordt dan vele malen sterker waardoor we nóg meer kunnen bereiken!

Reiki en balans in jouw leven

Het Reiki Usui pad is een pad van zelfontwikkeling. Net als het yogapad. Je zelfbewustzijn groeit. Doordat je jezelf beter leert kennen, ga je ook beter herkennen wat goed voor je is en wat niet. Uiteindelijk zul je meer en meer kunnen onderscheiden wat jou wel dient en wat niet, waardoor je zelf steeds beter in balans komt en ook steeds meer balans in je leven kunt aanbrengen.

Reiki en minder stress ervaren

Ervaar je stress in je leven? Natuurlijk weet je in theorie best de oorzaak en wat je eraan kunt doen. Toch komt het er vaak niet van om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Je hebt het bijvoorbeeld megadruk en je bent al zo moe…

Weet je dat je met Reiki heel makkelijk jezelf kunt behandelen en zo weer energie in je systeem brengt? Je handen zijn je tools en je kunt elke minuut pakken die je ter beschikking staat. In de rij bij de AH, in de file, in de bus of tijdens een vergadering. De reiki-energie balanceert. Ben je gestrest, dan brengt het je meer rust en ontspanning. Kun je juist een pep gebruiken omdat je niet vooruit te branden bent, dan ga je je juist energieker voelen!

Reiki komt steeds naar voren in mijn leven, maar ik heb er nog niks mee gedaan

Haha ja, dat herken ik! Zo ging het bij mij ook. Ook met yoga trouwens. Mijn verklaring hiervoor? Even kort door de bocht: we hebben allemaal een ziel en gidsen om ons heen die ons gedurende ons leven bijstaan en ons zoveel mogelijk helpen ons gekozen pad te volgen. Als zij ‘weten’ of ‘zien’ dat iets goed voor ons is, dan blijven we net zo lang signalen ontvangen, tot wij deze signalen opmerken en ernaar gaan luisteren. Waarschijnlijk is het ook jouw tijd om een reiki-practitioner te worden 😊. Je bent trouwens niet voor niets op dit blog en deze site terecht gekomen 😉 Vind je het leuk om meer over te lezen over de achterliggende werking hiervan? Lees dan deze blog.

Reiki en hooggevoeligheid

Super veel mensen zijn hooggevoelig. Veel mensen wisten dit niet van zichzelf, maar komen er steeds meer achter dat ook zij wel degelijk hooggevoelig zijn. Helaas ben je dan vaak al te ver over je eigen grenzen heengegaan en ervaar je stress of zelfs een ‘burn-out’. Reiki kan je hier heeeeeel goed mee helpen. In de eerste plaats omdat het een pad van zelfbewustzijn is. Je leert jezelf beter kennen waardoor je beter voor jezelf kunt gaan zorgen. Je grenzen worden duidelijker en je voelt je sterker om die ook duidelijk te bewaken. In de reikicursus leer je trouwens ook praktische technieken die je helpen je energie te bewaren op drukke plaatsen of ruimtes waar veel mensen bij elkaar zijn.

Reiki en groeien in bewustzijn

Het reikipad ís een pad van zelfontwikkeling. Net als yoga. Op het moment dat je een inwijding in het Reiki Usui systeem hebt ontvangen, dan is er al een stap in jouw zelfontwikkeling gezet. Maak een er een gewoonte van om jezelf élke dag te behandelen (net zoals je elke dag je tanden poetst) en kijk welke veranderingen zich in je leven voor gaan doen!

Reiki en onvoorwaardelijk van jezelf houden

Wat zie ik toch vaak in de cursus dat mensen zichzelf niet goed genoeg vinden … Met alle gevolgen van dien… Emotionele blokkades en lichamelijke klachten… Met reiki en yoga kun je heel goed met deze gevolgen aan de slag. Je leert jezelf steeds beter kennen en je gaat zien dat je eigenlijk super tof bent! Dat je al goed bent precies zoals je nu bent 😊 Je gaat leren vrede te hebben met je huidige realiteit, om van daaruit door te groeien naar een nog mooiere versie van jezelf!

Snap je nu waarom ik zo’n fan van reiki ben? Het is eenvoudig te leren, toegankelijk, altijd beschikbaar, en echt voor iedereen geschikt. Het kan je geen kwaad doen, maar brengt je super veel. Het heelt je lichaam én je geest en daardoor draagt het ook bij aan een mooiere wereld.

Ik hoop dat je jezelf dit ook gunt 😉

Lieve groet, Debby

Ben je geïnspireerd om zelf reiki te leren? Dat kan natuurlijk 😊.Wil je meer weten? Hier lees je wat een cursus Reiki 1 en 2 je brengt. Heb je al Reiki 1 en 2 gedaan, dan is de Reiki 3A een mooi vervolg. Hopelijk tot ziens!

Lees ook mijn andere blogs