Hoe woorden en gedachten jouw leven beïnvloeden

Waterkristallen met verschillende energieVroeger realiseerde ik mij niet dat gedachten invloed uitoefenen. Woorden oké, dat leek me logisch. Die spreek je hardop uit en kunnen een ander raken. Kwetsen, liefkozen en alles er tussenin. Maar gedachten? Hoe dan? Die zijn toch van mijzelf, niemand die ze hoort dus ik kan denken wat ik wil? Dat bleek dus niet waar te zijn. Ik kwam erachter dat alles uit energie bestaat en dat alles op een bepaalde frequentie trilt. Dus ook de dingen die jij als ‘vast’ waarneemt zoals een tafel of een grote dikke steen zijn eigenlijk pure energie met een bijbehorende trilling.

Bewijs vanuit de natuurkunde

“Ja hoor”, denk je misschien. “Ik zie toch echt dat mijn eettafel stil staat. Ik zie of voel ‘m in ieder geval niet trillen”. Toch bevestigt de kwantumfysica (de wetenschap) dit. De kwantumfysica is dat stukje van de natuurkunde dat zich bezighoudt met het gedrag van de hele kleine deeltjes. Deeltjes die zo klein zijn, dat de normaal geldende regels van de natuurkunde niet meer gelden.

Met andere woorden, als je een tafel steeds verder deelt en deelt en deelt zover dat het lijkt alsof er niets meer te delen valt, dan is er ontdekt dat er niets te zien is, behalve heel snel bewegende deeltjes met bijbehorende trillingen. Als dus zelfs een zware rots uit energie bestaat, dan kan ik er vanuit gaan dat ook ikzelf uit energie besta en dat ik dus ook op een bepaalde frequentie tril 😊. Dit blijkt ook waar. En omdat alles uit energie bestaat, zijn mijn gedachten ook energie.

Wet van de aantrekkingskracht

Toen ontdekte ik nog een wet, namelijk de wet van de aantrekkingskracht. In het kort komt het erop neer dat alles op een bepaalde frequentie trilt, en dat gelijkwaardige frequenties elkaar aantrekken. Waarbij geldt hoe mooier, puurder, harmonieuzer, hoe hoger de trilling. En hoe negatiever, hoe lager de trilling.

Als ik dus fijne, harmonieuze gedachten heb, trek ik zaken aan met dezelfde trilling die mij dus zullen dienen. Daardoor wordt ik nog blijer, gelukkiger, en wordt mijn trillingsfrequentie nog hoger. Waardoor ik die zaken aan zal trekken die bij die frequentie horen, enz. Je kunt je voorstellen dat dit andersom ook geldt. Het universum oordeelt namelijk niet.

Als jouw gedachten boos, negatief of depressief zijn, dan tril je op een lagere frequentie en trek je ook lagere trillingen aan. Waarmee je juist meer negatieve zaken naar je toe trekt…. Als ik me hiervan bewust ben, dan kan ik dus bewust bouwen aan de invulling van mijn leven zoals ik dat wil.

WAUW…. Interessant zeg! Ik ga het uitproberen..

Dus ging ik aan de slag met de kinderen toen ze nog kleiner waren. Allebei kregen ze twee plastic bekertjes met watjes op de bodem met wat zaadjes sterrenkers erop (je weet wel, die zo lekker zijn op een beschuitje).

De bekertjes werden in de keuken geplaatst onder exact dezelfde omstandigheden. Voor een periode van 2 weken moesten ze lieve woordjes zeggen tegen het ene bekertje en lelijke woordjes tegen het andere. Tegen het ene bekertje woordjes als: wat zijn jullie mooi, wat groei je goed, ik hou van jullie, jullie zijn prachtig enzovoort. Tegen het andere bekertje woorden als: wat zijn jullie lelijk, gatver ik haat jullie, wat stom zijn jullie ☹.

Eerlijk waar, het ene bekertje groeide als een speer. Prachtige gezonde sterrenkers kwam tevoorschijn. Waarbij het andere bekertje achterbleef. De sterrenkers wilde haast niet groeien en wat er groeide zag er zielig en slecht uit. Snik.

Zie hieronder een plaatje met het rijstexperiment. Zelfde principe, ik kon geen plaatje vinden van een plantexperiment.

Bekijk de invloed van energie op water

Je kunt je voorstellen dat positieve of negatieve woorden en gedachten dus een enorme invloed hebben op van alles. Vooral op jezelf. De Japanner M. Emoto deed onderzoek naar water en hij laat, door middel van speciale technieken (bijvoorbeeld in een zeer koude omgeving), foto’s maken van ijskristallen, waarbij hij gebruik maakt van water dat uit verschillende bronnen komt en dat aan verschillende omstandigheden wordt blootgesteld, zoals geluiden (muziek, spraak) en beelden (geschreven tekst, afbeeldingen).

Kijk eens naar onderstaand Youtube filmpje (duur 6 minuten) waarin je heel mooi de invloed van externe zaken op water kunt zien. En als je weet dat wij voor ongeveer 70% uit water bestaan, en onze planeet ook merendeels water is, dan realiseer je je ook wat het belang van harmonieuze gedachten, woorden en schrift is. Weet je dat je water ook Reiki kunt geven?

Conclusie…

  • alles is energie, ook gedachten en woorden
  • alles trilt op een bepaalde frequentie
  • trillingen trekken elkaar aan
  • je kunt bewust met deze kennis aan de slag gaan om jouw leven te vormen 😊

… don’t worry!

Liefs van Debby

Debby Kluyskens-Zonneveld zittend op de grond voor een schoolbus

Ben je geïnspireerd om zelf reiki te leren? Dat kan natuurlijk 😊. Wil je meer weten? Hier lees je wat een cursus Reiki 1 en 2 je brengt. Heb je al Reiki 1 en 2 gedaan, dan is de Reiki 3A een mooi vervolg. Hopelijk tot ziens!

Lees ook mijn andere blogs: