Echt waar! Herstel je DNA met behulp van Solfeggio

Weet je dat je actief bij kunt dragen aan jouw gezondheid door naar bepaalde muziek te luisteren? Hoe fijn is dat! Het enige dat je hoeft te doen is je oortjes in doen of een koptelefoon opzetten en zo vaak mogelijk naar Solfeggiomuziek te luisteren.

Wat is Solfeggio?

De Solfeggio frequenties is een ‘oude’ toonladder die oorspronkelijk uit zes tonen bestaat (later zijn er drie tonen aan toegevoegd). Deze zes tonen zijn de tonen van het Universum en zij zijn in staat te genezen. Weet je dat de derde frequentie, 528 Hz, door genetische biochemici wordt gebruikt om DNA te repareren?

Op zich vind ik me dat niet eens moeilijk voor te stellen. Geluid is namelijk trilling (zoals alles in het Universum trilling met een andere frequentie is) en elke trilling heeft een ander effect op ons… Meer over trillingen lees je in dit blog.
Albert Einstein zei: ‘Wat de materie betreft, hebben we ons allemaal vergist. Wat we materie hebben genoemd, is energie, waarvan de vibratie zo is verlaagd dat deze voelbaar is voor de zintuigen. Alle materie en wezens trillen met specifieke snelheden en alles heeft zijn eigen melodie.

Monnik, Man, Klooster, Boog, Kap, Arcade

De Solfeggio frequenties werden door Christelijke monniken herontdekt en gebruikt in Gregoriaanse gezangen (overigens werden deze tonen vroeger ook in oude Sanskriet mantra’s gebruikt). Deze gezangen, die de oorspronkelijke zes tonen bevatten, dringen diep door in je bewustzijn én onderbewustzijn.

De noten, Ut-Re-Mi-Fa-Sol-La, zijn afkomstig uit het middeleeuwse lied Ut Queant Laxis, een Gregoriaans lied geschreven voor St. Johannes de Doper.

Lied Ut Queant Laxis bevat alle zes Solveggiotonen

Ik heb op youtube dit gezang gevonden dat getuned is naar 528 Hz. Het is zeer krachtig, bevat alle zes de Solfeggiotonen en het wordt gezongen door Phil Collins 😊 Ik vind het super mooi. Hier vind je de volledige tekst zodat je mee kunt zingen…

Ut queant laxis Resonare fibris
Mira gestorum Famuli tuorum
Solve polluti Labii reatum
Sancte Iohannes

Vind jij dit helemaal niks? Dat kan natuurlijk 😊 Tik dan op Youtube één van de onderstaande frequenties in en je vindt genoeg mooie binaire muziek die je misschien wel mooi vindt. Bijvoorbeeld deze:

Onze huidige toonladder wijkt in frequentie helaas net iets af van de Solfeggiotoonladder omdat ooit onze westerse standaard is aangepast. Voor het oor misschien moeilijk te horen, maar wat vibraties betreft héél anders! Met vibrationele beperkingen als gevolg. Het resultaat daarvan? Men zegt: beperkt denken, onderdrukte emoties en een op angst gebaseerd bewustzijn met veel fysieke symptomen. Ofwel: ziekte…

Wat is de Solfeggioschaal en waar staan de tonen voor?

De Solfeggio frequentie schaal bestaat uit de volgende tonen:

UT   – 396 Hz: Het loslaten van belemmerende emotionele patronen als angst en schuldgevoelens

De ‘Ut’ toon bevrijdt je van het gevoel van schuld en angst door verdedigingsmechanismen neer te halen. 396 Hz frequentie zoekt verborgen blokkades, onderbewuste negatieve overtuigingen en ideeën die hebben geleid tot jouw huidige situaties.

RE   – 417 Hz: situaties ongedaan maken en verandering mogelijk maken

De frequentie 417 Hz brengt je in contact met een onuitputtelijke energiebron waarmee je je leven kunt veranderen. Deze frequentie reinigt traumatische ervaringen en wist destructieve invloeden van gebeurtenissen uit het verleden. Wanneer we spreken over cellulaire processen, stimuleert toon ‘Re’ de cel en zijn functies op een optimale manier.

MI   – 528 Hz: De liefdesfrequentie, staat voor transformatie, wonderen en het repareren en helen van DNA patronen.

Toon ‘Mi’ wordt gebruikt om menselijk DNA terug te brengen naar zijn oorspronkelijke, perfecte staat. Deze frequentie brengt transformatie en wonderen in je leven. Het proces van DNA-herstel wordt gevolgd door gunstige effecten – verhoogde hoeveelheid levensenergie, helderheid van geest, bewustzijn, ontwaakte of geactiveerde creativiteit, extatische toestanden zoals diepe innerlijke vrede. Tone ‘Mi’ activeert je verbeelding, intentie en intuïtie om te werken voor je hoogste en beste doel.

FA   – 639 Hz: Verbinding van de linker- en rechter hersenhelft, het Corpus Callosum. Heling van relaties.

Toon ‘Fa’ kan worden gebruikt voor het omgaan met relatieproblemen – die in familie, tussen partners, vrienden of voor sociale problemen. Wanneer we het hebben over cellulaire processen, kan de frequentie 639 Hz worden gebruikt om de cel aan te moedigen met zijn omgeving te communiceren. Deze oude Solfeggio-frequentie verbetert de communicatie, het begrip, de tolerantie en de liefde.

SOL – 741 Hz: Innerlijk weten, ontwaken van intuïtie en expressie, reinigen en oplossen van problemen.

Het reinigt de cel (“Polluti oplossen”) van de gifstoffen. Veelvuldig gebruik van 741 Hz leidt tot een gezonder, eenvoudiger leven, en ook tot veranderingen in je dieet in de richting van voedingsmiddelen die niet zijn vergiftigd door verschillende soorten toxines. Daarnaast reinigt toon ‘Sol’ de cel van verschillende soorten elektromagnetische straling. Een andere toepassing van deze geluidsfrequentie is het oplossen van problemen van welke aard dan ook. De vijfde frequentie van de Solfeggio-schaal leidt je ook naar de kracht van zelfexpressie, wat resulteert in een puur en stabiel leven.

LA   – 852 Hz: Onvoorwaardelijke liefde, terugkeer naar spirituele orde.

Toon ‘La’ is gekoppeld aan je vermogen om de illusies van je leven te doorzien, zoals verborgen agenda’s van mensen, plaatsen en dingen. Het verhoogt het bewustzijn en laat je terugkeren naar spirituele orde. Met betrekking tot cellulaire processen stelt 852 Hz de cel in staat zichzelf te transformeren in een systeem van hoger niveau.

Het geheim achter de Solfeggio frequenties

Nikola Tesla zei: “If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”

Het geheim van de frequenties ligt in het feit dat elk van de Solfeggio frequenties terug te leiden is tot de zeer krachtige nummer 3, 6 of 9.

Om je te laten zien dat de frequenties zijn gebaseerd op deze nummers maken we gebruik van de reductiemethode uit de Phytagoriaanse getallenleer. Deze reductiemethode is eenvoudig en word gebruikt om grote nummers terug te brengen naar een enkel cijfer.

Laten we deze methode toepassen op de Solfeggio frequenties. The originele Solfeggio frequenties zijn: 396 Hz, 417 Hz, 528 Hz, 639 Hz, 741 Hz and 852 Hz.
369 Hz = 3+6+9 = 18 = 1+8 = 9
417 Hz = 4+1+7 = 12 = 1+2 = 3
528 Hz = 5+2+8 = 15 = 1+5 = 6
639 Hz = 6+3+9 = 18 = 1+8 = 9
741 Hz = 7+4+1 = 12 = 1+2 = 3
852 Hz = 8+5+2 = 15 = 1+5 = 6

Bijzonder he?!
Ik hoop dat ik je interesse heb gewekt voor deze mooie frequenties en hun mogelijkheden. Er is heeeeel veel over te vinden op het internet en op youtube.

Stel je voor dat je naar deze muziek luistert terwijl jij jezelf reiki geeft! Wauw 😊

Liefs, Debby

Debby Kluyskens-Zonneveld zittend op de grond voor een schoolbus

Ben je geïnspireerd om zelf reiki te leren? Dat kan natuurlijk 😊. Wil je meer weten? Hier lees je wat een cursus Reiki 1 en 2 je brengt. Heb je al Reiki 1 en 2 gedaan, dan is de Reiki 3A een mooi vervolg. Hopelijk tot ziens!

Lees ook mijn andere blogs