Yoga, reiki en meditatie tegelijk. Hoe dan?

https://yogareiki.nl/inschrijven-cursus/

https://yogareiki.nl/inschrijven-cursus/Wil jij – net als ik – ook heel graag meer tijd over houden? En toch dagelijks met yoga, reiki en meditatie bezig zijn? Hieronder leg ik uit hoe ik het doe. 

Ik wil best veel. Omdat ik yogalerares ben, wil ik dagelijks yoga doen. Ik ben ook Reikimaster, dus wil ik mezelf ook dagelijks reiki geven. Of er in ieder geval mee bezig zijn. En doordat ik aan yoga en reiki doe, weet ik dat mediteren belangrijk voor je is, dus wil ik eigenlijk ook wel dagelijks mediteren. Allemaal niet omdat het moet, maar omdat ik weet hoe fijn en gezond het voor je is.

Nog meer willen

Daarnaast heb ik nog veel meer dingen die ik allemaal wil 😊. Bijvoorbeeld gezond vers eten, hardlopen, ik heb een fijn gezin waar ik tijd mee wil doorbrengen, ik wil dat mijn huis opgeruimd is, er moet brood op de plank dus moet er gewerkt worden en ik wil ook rust en tijd voor mezelf en met ons gele campertje weg kunnen gaan hahaha. Alleen nog even doen. Herken je dit?

Best druk en een pittige klus om te doen kwam ik achter. Je kunt natuurlijk minder willen, wat in veel gevallen ook prima is en vaak zelfs goed, maar eigenlijk wil ik niet zoveel laten schieten. Behalve dan misschien het dagelijks opgeruimde huis, dat vind ik de minst belangrijke.

Slim zijn

Natuurlijk kwam ik er al snel achter dat ik niet en dagelijks een uur kan hardlopen, en een uur yoga kan doen (en dan doe ik ook nog 2 vormen die ik allebei wil beoefenen) en ook nog minstens een half uur reiki en mediteren, naast alle andere dagelijkse werkzaamheden. Dan help ik mezelf volledig de stress in. Dus moet ik slim zijn en slim doen.

De oplossing: Yoga, reiki en mediteren combineren!

Wauw, wat een gave combinatie die veel tijd bespaart zeg!

Ik heb een schema gemaakt waarbij ik in de ochtenden afwisselend hardloop, naar de sportschool ga (lekker roeien), of hatha-yoga doe. Aan het einde van de middag of in de avond nog een klein uurtje (of zoveel tijd als uitkomt) yin-yoga waarbij ik mezelf tegelijkertijd reiki geef. Omdat yoga en reiki zo aanvullend zijn, geef ik mezelf dus een paar maal per week een extra boost! En omdat je tijdens een yinles al snel 3 tot 5 minuten in dezelfde houding muisstil ligt, maak ik van dat uurtje ook nog eens een meditatiemoment. Lekker rustig naar binnen keren in volledige overgave.

Zo ben ik heerlijk bezig geweest, ben ik goed uitgerust en heb ik tegelijkertijd aan mijn gezondheid gewerkt. Lekker efficiënt zodat ik tijd over hou voor al mijn andere belangrijke dingen 😊

Wil jij ook slim bezig zijn en jezelf een extra boost kunnen geven door reiki te combineren met je yoga-practice? (Let op, hier volgt reclame…). Schrijf je dan in voor één van de YogaReiki-weekenden, dan leer ik je hoe je dit kunt doen.

Liefs van Debby

Debby Kluyskens-Zonneveld zittend op de grond voor een schoolbus

Ben je geïnspireerd om zelf reiki te leren? Dat kan natuurlijk 😊. Wil je meer weten? Hier lees je wat een cursus Reiki 1 en 2 je brengt. Heb je al Reiki 1 en 2 gedaan, dan is de Reiki 3A een mooi vervolg. Hopelijk tot ziens!

Lees ook mijn andere blogs: