De reikidoos-methode brengt magische resultaten in je leven

Heb je een reiki-inwijding gehad? Bijvoorbeeld een YogaReiki-inwijding? Dan heb ik een supertip voor je: werken met je eigen reikidoos. Het liefst heb je de tweede inwijding ontvangen, maar met de eerste inwijding alleen werkt het ook prima.

De reikidoos-methode is heel eenvoudig

De Reikidoos-methode is een eenvoudige techniek om wensen in vervulling te laten gaan, om doelen te manifesteren en om healing op afstand te geven. Misschien bekrachtig je je gestelde doelen al met reiki en behandel je al mensen op afstand, maar het leuke van een reikidoos is dat je dit hiermee allemaal tegelijk kunt doen. En jullie weten… ik hou van efficiëntie want alles is al druk genoeg 😉

Een reikidoos maak je zelf

Ik vind het het leukst om een eigen persoonlijke reikidoos te maken. Omdat je werkt met de levensenergie – de energie van liefde – die je inzet als ondersteuning om jouw doelen te halen, maak je ‘m natuurlijk zo mooi mogelijk. Je kunt ‘m beplakken, verven, stofferen, kraaltjes geven… Wat jij mooi vindt en waar jij je goed bij voelt. Je gaat er tenslotte dagelijks mee werken! Hou je niet van knutselen of heb je geen tijd? Je kunt natuurlijk ook gewoon een mooi doosje kopen in de winkel.

Kies wat bij je past

  Aan de slag

 • Maak of koop een doos(je) en personaliseer deze. Vergeet hierbij niet de binnenkant te bekleden. De maat maakt niet uit, dit is afhankelijk van hoeveel verzoeken je erin stopt en wat jij handig vindt.
 • Schrijf op een stukje papier:
  • Jouw doel. Schrijf er kort bij hoe je je voelt als je doel behaalt is. Altijd in de tegenwoordige tijd schrijven. Waarom? Lees dan mijn blog over affirmaties. Voel dit gevoel.
  • Een wens. Ook hier: voel je wens alsof het al volbracht is.
  • Je affirmatie (= een krachtige bevestiging)
  • De naam van degene die je op afstand wilt behandelen. Dit kan ook een fotootje zijn.
  • Een healing van een trauma in het verleden
  • Je kunt alles vragen wat je wilt
 • Het aantal verzoeken maakt niet uit. Ikzelf hou het op maximaal 20. Gewoon omdat ik dit nog overzichtelijk vind. Een paar eigen wensen/gestelde doelen en verder namen of foto’s van mensen die ik dagelijks reiki wil geven.
 • Stop deze stukjes papier in je doos. Vervolgens ga je je doos met reiki laden.
 • Als jouw doel behaald is, haal dan het betreffende papiertje weer uit de doos. Verscheur of verbrand het daarna zodat je de energie weer vrij laat.

Het laden van jouw reikidoos

Ik heb een 1e graads inwijding

 • Geef jouw reikidoos dagelijks reiki zoals je geleerd hebt, zo lang als goed voelt. Zoals je jezelf en/of anderen ook reiki geeft. Of doe het zo vaak je kunt om de doos opgeladen te houden. Vergeet niet dat je kracht op 25% is en dus nog niet zo krachtig. Hoe langer je daarom reiki geeft, hoe beter.

Ik heb een 2e graads inwijding

 • Teken de drie symbolen zoals je deze bij je tweede inwijding geleerd hebt, boven jouw reikidoos. En zeg de bijbehorende mantra’s drie maal hardop of in je hoofd. Of teken ze met pen of stift aan de binnenkant van je doos, bijvoorbeeld in de deksel.
 • Geef je doos reiki zolang als je wilt.
 • Een andere manier om je reikidoos op te laden, is door dezelfde techniek te gebruiken die je hebt geleerd voor healing op afstand. Je geeft nu je doos reiki in plaats van een persoon. Via deze techniek kun je je doos overal opladen, waar je ook bent. Handig voor op vakantie 😊

Werk je graag met stenen of kristallen? Dan leg je deze ook in je reikidoos.

Veel plezier ermee!

Liefs van Debby

Debby Kluyskens-Zonneveld zittend op de grond voor een schoolbus

Ben je geïnspireerd om zelf reiki te leren? Dat kan natuurlijk 😊. Wil je meer weten? Hier lees je wat een cursus Reiki 1 en 2 je brengt. Heb je al Reiki 1 en 2 gedaan, dan is de Reiki 3A een mooi vervolg. Hopelijk tot ziens!

Lees ook mijn andere blogs: